Over Erwin

Ik kan beleid, initiatieven, probleemgedrag verduidelijken. Ik ben goed in het helder en begrijpelijk maken van complexe situaties en kan helpen bij het vinden van een goede en bruikbare werkwijze/strategie.

Mijn presentaties, lezingen en eendaagse trainingen zijn de afgelopen 20 jaar becommentarieerd,  geëvalueerd en besproken door o.m. het NIZW, de vakgroep didactiek van de RUG en heel veel deelnemers. Ik word geprezen vanwege helder taalgebruik, praktische voorbeelden en gevarieerde presentatietechniek en niet in de laatste plaats het vermogen mensen te inspireren.

Het is me niet zomaar aan komen waaien, maar het gevolg van jarenlange ervaring, studie en intensieve samenwerking met de internationale trendleiders van de emancipatiebeweging rond mensen met een handicap. Een beetje “namedropping” helpt dit te verduidelijken: Mijn opleiders en inspiratiebronnen zijn oa John McKnight (Univ Chicago, grondlegger ABCD en leermeester Obama (jaja)), John O’Brien (Syracuse Univ, grondlegger van het inclusieconcept, kwaliteitscriteria in zorg, etc), Beth Mount (NYC, bedenker van personal futures planning), Lynda Kahn, Jack Pearpoint, Barb Brent, Brian Lensink (expertise op het gebied van supported employment, organisatiekunde en overheidsbeleid) en David Pitonyak (#1 expert op gebied ernstig probleemgedrag). Met allen werk ik regelmatig samen en deel bestuursfuncties waaronder dat van het TSI de denktank van leiders van de Inclusiebeweging.

Nee, ik kan niet op de hoogte zijn van alle recente regel- en wetswijzigingen. Mijn ruim10 jarige ervaring als beleidsambtenaar zorginnovatie helpt wél daarbij zin en onzin te scheiden en na te denken over praktische invoering en uitwerking.

Een vaak genoemde reden om mij te betrekken bij projecten of te vragen als ‘meedenker’ is de lastig te vatten eigenschap “creativiteit.” Dat kan ik natuurlijk nooit belóven.., maar als iets me interesseert ontstaat er vaak inspiratie en een soms ongebruikelijke zinnige uitkomst.

Lees Lynda Kahn ‘s (inclusion international) beschrijving van mijn werk.

En kijk ook eens op de site van De Toekomst, daar vind je alles over mijn werk rond Person Centered Planning